Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? mail ons

 

Q1. Kunnen RAL LED producten mijn huidige verlichting vervangen qua lichtsterkte?
A1.
Ja! Ons onderzoek- en ontwikkelingsteam is erin geslaagd om een zeer hoge lumen opbrengst met onze LED producten te genereren. De Premium Power LED producten hebben zeer hoge lumen/watt verhoudingen oplopend tot >140 lm/w netto in tegenstelling tot +/- 90 lumen/watt bij conventionele (TL) verlichting. Dit is aangetoond in onafhankelijke meetrapporten.

Q2. Zijn de producten dimbaar of schakelbaar?

A2.
Ja, al onze producten zijn dimbaar of schakelbaar. Er kan van te voren een vaste stand ingesteld worden, en er kan gewerkt worden met aanwezigheidsschakelaars. LED heeft geen last van het aan/uit effect dat bijvoorbeeld de levensduur van de conventionele TL wel negatief beïnvloedt.

Q3. Ik wacht nog even want LED is nog lang niet uitontwikkeld?
A3
RentAlite biedt U op dit moment de nieuwste technologie op LED gebied. Onze LED producten produceren qua lichtintensiteit meer dan de conventionele verlichting, en genereren een besparing van 50%-85%. Waarom zou U nog langer wachten met besparen!

Q4. Men zegt dat LED producten flikkeren en hoofdpijn bezorgen?
A4.
Bij de eerste generatie LED was er sprake van flikkeringen en een lichtbron die alleen maar bestond uit honderden puntjes, daardoor kon hoofdpijn ontstaan. RentAlite biedt de nieuwste technologie LED producten aan en verzekert dat haar producten niet flikkeren en geen hoofdpijn bezorgen.

Q5. Wat is de lumenoutput van de Premium Power LED producten?
A5.
RentAlite produceert haar producten altijd met de nieuwste LEDs met de hoogst beschikbare lumenoutput. Dit in combinatie met de unieke aansturing van de LEDs levert een zeer hoge lumenoutput op die oploopt tot meer dan 140lm/w netto en 170 brutto.

Q6. Wat is de lumendrop van jullie producten?

A6.
We hebben onze lumendrop (terugval in lichtopbrengst) geminimaliseerd, dit komt mede door onze gepatenteerde unieke driver technologie die het warmteafvoer probleem oplost. Daardoor is onze lumendrop minimaal, bijvoorbeeld <20% bij 100.000 uur voor de PPL Next.

Q7. Krijg ik te maken met blindstroom als ik jullie producten gebruik en wat houdt dat (cosinus phi) precies in?
A7.
De blindstroom is de energie die het energiebedrijf extra moet leveren om een LED product/armatuur (van slechte kwaliteit) te laten branden. Deze vermogens worden door de KWH meter niet geregistreerd en door de klant dus niet betaald maar het energiebedrijf levert wel. De powerfactor PF zegt iets over de relatie tussen het netto vermogen P en het schijnbaar vermogen S. Het is namelijk de deling van het vermogen door het schijnbaar vermogen.

De PF is een meetlat die aangeeft hoe efficiënt elektrisch vermogen wordt afgegeven aan de verbruiker. Idealiter is de PF gelijk aan 1. En alles lager dan 1 betekent dat er extra vermogen nodig is om het gewenste vermogen aan de verbruiker af te geven. De PF van de RentAlite PPL producten is 0.90-0.98, dit is hoger dan de PF van conventionele verlichting.

Q8. Storen de RAL producten ook andere elektronische producten in mijn gebouw?
A8.
Al onze producten hebben een EMC (electro magnetische straling) test ondergaan en storen niet op andere elektronische producten.

Q9. Hoe werkt jullie RentaLite model?

A9.
U ontvangt de producten zonder investering en de besparing wordt gedeeld gedurende 6 tot 10 jaar. Ook de installatie kan uit deze besparing gedeeld worden waardoor u ook niet in de installatie hoeft te investeren.

Geen investering, maar een directe winst. Het vervangen van de traditionele, energie consumerende producten in milieuvriendelijke oplossingen is een kostbare zaak. Het rendement op deze investering is veelal, jaren na de start, pas zichtbaar. Rentalite hanteert een direct rendement model, waarbij er gedeeld wordt uit de besparing, met nul kosten aan onderhoud gedurende de hele periode.

Q10. Hoe lang krijg ik garantie op de producten?

A10.
RentaLite geeft bij aankoop 3-5 (afhankelijk van het product) jaar garantie op de producten die U koopt (met een optie voor 6 jaar voor de PPL) en in het RentaLite model krijgt u een levenslange garantie op de producten, gedurende de hele duur van het contract.

Q11. Kan ik mijn besparing berekenen?

A11.
De gemiddelde besparing per 500 PPLs is €35.000 (ten opzichte van de conventionele T8 TL buizen). De gemiddelde besparing van de Premium Power LED Plus is 65.000 euro per jaar per 500 PPL's Plus (vergeleken met hogedruk natrium en metaalhalogenide lampen). Mail ons op info@rentalite.com voor een berekening op maat.

Q12. Wanneer pas ik in het RentaLite model?
A12.
Als er meer dan 250 lampen vervangen moeten worden, en u meer dan 240 branddagen per jaar heeft met minimaal 10 branduren per dag.

Q13. Kan ik ook een aantal lampen clusteren?

A13.
Ja dit kan. De maandelijkse factuur zal dan naar 1 adres gaan.

Q14. Wanneer krijg ik een nota?
A14.
Elke maand vooraf via een automatische incasso.

Q15. Hoe weet ik zeker dat het bespaart. Mijn verbruik verandert telkens en ik kan dat niet van de meter aflezen.
A15.
Met onze meetapparatuur kunnen we U demonstreren dat onze LED lampen 50%-85% energie besparen. Als het besparingspercentage duidelijk is dan kan er gemakkelijk een berekening gemaakt worden hoeveel de jaarlijkse besparing zal zijn als U de gemiddelde branddagen en branduren per jaar weet.

Q16. Waarom doet Philips of Osram niet wat RentaLite doet?
A16.
RentAlite is een vooruitstrevende organisatie die de beste LED technieken zelf ontwikkelt. Snelheid en kwaliteit zijn de kenmerken van ons zeer ervaren team. Mede door onze aantrekkelijke RentAlite formule en onze directe benadering zijn wij zeer welkom bij de grote wereldwijde organisaties.


Q17. Wie verzekert de RAL producten bij intern gebruik?
A17.
Als U een RentAlite product heeft dient U het te verzekeren.

Q18. Is RAL internationaal actief?

A18.
Ja. De mogelijkheden zijn wereldwijd.

Q19. Zit er ook subsidie op de besparing door RAL?

A19.
Ja, U kunt in Nederland gebruik maken van de EIA, dit is de Energie Investering Aftrek. In het buitenland zijn ze er ook, maar veelal in een andere vorm.

Q20. Vergelijk Premium Power LED (PPL), complete armatuur vs. PPL TUBES (retrofit)?

A20.
Het voornaamste verschil tussen de PPL en de PPL TUBE is de robuustheid van het armatuur van de PPL. De PPL heeft een robuust aluminium armatuur die tientallen jaren meegaat. In dit armatuur worden de LEDstrips geschoven die 100.000 uur oftewel 11 jaar meegaan. Na 11 jaar kunnen deze LEDstrips eenvoudig in het armatuur vervangen worden voor nieuwe LEDstrips met de nieuwste, dan geldende, technologie. De PPL Tube is een retrofit oplossing die in uw bestaande armatuur geplaatst kan worden of met een nieuw (IP65) armatuur geleverd kan worden. Onze TUBE oplossingen adviseren wij vooral voor indoor projecten.

Q21. Waarom de Premium Power LED Tubes i.p.v. Standaard LED Buizen?
A21.

 • De Premium Power LED tubes worden ontwikkeld in Europa en hebben een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Vandaar een garantie die oploopt tot 10 jaar!
 • De Premium Power LED heeft een unieke ontwikkelde driver. Door middel van deze unieke gepatenteerde driver techniek hebben we het warmte probleem met LEDs opgelost. Warmte verkort de levensduur van de standaard LED tubes tot maximaal 20.000 uur (= 2 jaar) en zorgt voor een hoge lumendrop. De Premium Power LED tubes hebben hier dus geen last van!
 • De Premium Power LED heeft veel certificeringen CE / UL / CUL / TUV. Veelal beschikken standaard LED buizen niet over al deze certificeringen.
 • De Premium Power LED techniek heeft zich in de afgelopen 10 jaar al bewezen (in o.a. de tuinbouw). De levensduur is 50.000 uur. RentAlite biedt een standaard garantie op de Premium Power LED tube van 5 jaar in het koopmodel, en zelfs 10 jaar in het RentAlite model!
 • Rentalite biedt U de nieuwste LED technologie. Onze LED producten zijn gelijkwaardig of beter in lichtsterkte dan de traditionele lichtbronnen. Onze technologie is altijd de nieuwste in de markt. Momenteel hebben onze Premium Power LED tubes een netto lumen/watt verhouding van >140 netto.
 • De lichtspreiding van de Premium Power LED tubes is geoptimaliseerd door middel van een Fresnel lens, dit zorgt voor een optimale lichtverdeling op de vloer (standaard LED buizen hebben slechts een zeer neerwaarts gericht en gefocust licht).
 • De Premium Power LED tubes kunnen als retrofit geplaatst worden in uw huidige armatuur zonder dat deze omgebouwd hoeft te worden (in geval van magnetische ballast).
 • De Rentalite Premium Power LED tubes zijn optioneel dimbaar met 1-10 Volt of Dali (aan te sluiten op een GBS). Veelal beschikken standaard LED buizen niet over deze mogelijkheden.
 • De Premium Power LED Tubes zijn ook verkrijgbaar met batterij pack ten behoeve van noodvoorziening.

Q 22. Wat zijn de voordelen van de RentAlite Premium Power LED technologie t.o.v. conventionele TL T5 verlichting?
A22.

 • TL T5 verlichting verbruikt 49 Watt zonder VSA (voorschakelapparaat) met VSA 53-55 Watt. Premium Power LED verlichting verbruikt tussen de 6-60 Watt. De besparing is gemiddeld 59% in energie en CO2. Dit betekent gemiddeld per 500 Premium Power LED lampen een besparing van 27.000 euro per jaar en 90.000 KG CO2 per jaar!
 • De efficiency van de PPL producten is een stuk hoger dan van TL T5. De PPL Led producten hebben een LM/W verhouding oplopend tot 140 netto, dit is in de meeste gevallen 25% hoger dan van TL T5. Dit betekent dat je met veel minder wattage hetzelfde lichtbeeld hebt. De Levensduur van TL T5 is 15.000-20.000 uur. De levensduur van de Premium Power LED (PPL) loopt op tot 100.000 uur. Dit betekent veel minder service, onderhoud en vervanging!
 • De Premium Power LED heeft zeer veel dimmogelijkheden. Het dimmen van LED producten draagt bij tot een langere levensduur. Het Schakelen en/of dimmen van TL producten draagt bij aan een kortere levensduur. Bovendien is TL niet lineair dimbaar, dit betekent als TL voor bijvoorbeeld 80% gedimd wordt het nog wel 80% van het maximale vermogen verbruikt. Een
 • aantal van onze dim mogelijkheden met de PPL producten:
   • Intelligent dimbaar in groepen (ieder level instelbaar bijvoorbeeld van 100% naar 30% =extra besparing!)
   • Individueel dimbaar (ieder armatuur dimt d.m.v. een daglicht- of bewegingssensor naar een dimniveau)
   • Intelligent dimbaar d.m.v. Dali en eventueel aan te sluiten op een GBS. De extra dimmogelijkheden dragen bij tot meer energie en CO2 besparing alsmede een verlenging van de levensduur!
 • De armatuur van de PPL is robuuster dan een TL T5 armatuur. Groot voordeel in verband met vandalisme en diefstal.
 • TL T5 is ontwikkeld voor kantoren en daardoor is de ideale temperatuur rond de 20 graden, als de gemiddelde temperatuur lager is dan 20 graden gaat dat ten koste van de levensduur en lichtbehoud, dus problemen in garages! TL T5 is chemisch afval. TL buizen dienen afgevoerd te worden als klein chemisch afval, milieu belasting en kosten!
 • In de praktijk zijn er erg veel problemen met de Elektronische VSA’s van TL verlichting die na 2 jaar al vervangen dienen te worden. Deze VSA’s zijn bijna net zo duur als een compleet nieuw armatuur voor TL/TL T5.

Let op: De fluorescentiebuizen (TL) zullen in de komende jaren, evenals de traditionele gloeilampen, verdwijnen. De TL bevat fosfor, kwik en lood, alsmede gassen die ons milieu beschadigen. De aanschaf nu van TL armaturen en lampen betekent dan ook, dat er binnen nu en maximaal 8 jaren, er wederom geïnvesteerd zal moeten worden in nieuwe armaturen en lampen met een andere dan geldende technologie. Deze beslissing is dan ook niet passend in het kader van duurzaamheid en groen.

Verschillende klanten die in eerste instantie voor T5 hadden gekozen, zijn door deze argumenten en de bijbehorende besparingen nu en in de toekomst (over 11 jaar, alleen maar een nieuwe LED strip) toch overgegaan op de PPL.

Q23. Hoe lang bestaat de Premium Power LED techniek al?
A23. Sinds 1978 ondernemen wij in vele elektronische ontwikkelingen, productie, marketing en verkoop. Led deed bij ons zijn intrede in 1980, en heeft dus een lange periode van kennis. De huidige zichtbare led technieken, als conventionele lichtvervangers, zijn bij ons, en onze partners, al meer dan 10 jaar, in ontwikkeling en productie. De Premium Power LED techniek heeft zich in de afgelopen 10 jaar al bewezen (o.a. in de tuinbouw).


Meer informatie?

wilt u meer informatie, vul dan het onderstaande formulier in

 
+31 (0)53 7 555 333
Volg ons op