Nieuws

Rentalite levert 1500 armaturen voor nieuwe parking bij station Mechelen BelgiŽ
05.06.2018 06:07
Aan het station van Mechelen zijn in 2013 grote werkzaamheden begonnen die tien jaar zullen duren. Er is inmiddels een ondergrondse parking voor 2.000 auto's en ook het station zal worden vernieuwd.

Het ontwerp van Salvatore Bono voor het nieuwe stationscomplex van Mechelen focust zich op de reiziger, de bewoner, de toevallige passant, de werknemer en de genieter. In tegenstelling tot traditionele stations vloeit dit ontwerp over in de openbare ruimte waardoor het station een open binnenplaats wordt.

De projectlocatie en de omgeving kennen een complexe infrastructuur, omringd door groenstroken, een waterloop, historische relicten, woonwijken en een industriŽle werkplaats. Deze elementen zijn bepalend geweest voor het ontwerp van Salvatore Bono. Doelstelling van opdrachtgever Euro Immo Star is het station niet langer het eindpunt van Mechelen te laten zijn, maar juist te laten fungeren als de schakel tussen de historische en de toekomstige stad.


Boogvorm

Het stationsgebouw is geÔnspireerd op de Vierdendeelbruggen over de Leuvense Vaart. De boogvorm van deze beschermde monumenten is doorgetrokken in de overkapping van het station. De ruimte onder de sporen is niet alleen een onderdoorgang maar is bedoeld als publiek binnenplein. De vloer in deze ruimte is op sommige plaatsen heuvelachtig. Hierdoor ontstaan knusse plekjes.Perrons

De perrons zijn behalve voor het op- en afstappen opgezet als stedelijke terrassen. Warme materialen zorgen ervoor dat de ruimten niet functioneel aanvoelen. Het plafond van de perronoverkapping bestaat uit duurzame houtsoorten, de vloer wordt gemaakt van natuursteen. De golvende perronoverkapping zorgt voor een natuurlijke lichtinval.Interactie

Om het station deel uit te laten maken van de stad moet er een directe interactie zijn met de omgeving. Dit impliceert een verdere stedelijke verdichting rond het stations, met tal van culturele, commerciŽle residentiŽle en andere activiteiten.


Parking

Er is een nieuwe ondergrondse parkeergarage gerealiseerd voor 2000 autoís. Omdat de parkeergarage zo groen mogelijk moest worden heeft men gekozen voor de meest energiezuinige LED verlichting van Rentalite. Rentalite heeft 1500 armaturen geleverd welke allemaal zijn uitgerust met een DALI driver om ze efficient te kunnen dimmen. De armaturen zij uitgerust met plug & play connectoren om ze gemakkelijk in lijnen te monteren in de garage.Meer informatie?

wilt u meer informatie, vul dan het onderstaande formulier in

 
+31 (0)53 7 555 333
Volg ons op